фотострічка

вітаю

Запрошую всіх до спілкування, особливо, колег-вчителів історії.

середа, 24 лютого 2016 р.

1 листопада-День народження Європейського Союзу.

      


                             http://ved.odessa.gov.ua/evrointegraciya/storya-stvorennya-s/            






Європе́йський Сою́з, ЄС (англ. European Union) — економічний та політичний союз держав-членів Європейських Спільнот (ЄВС, ЄОВіС, Євратом), створений згідно з Договором про Європейський Союз, підписаним в лютому 1992 року і чинним із листопада 1993 р. Сьогодні в об'єднання входять 28 європейських держав з населенням понад 505 млн людей. Загальний Валовий внутрішній продукт Європейського Союзу становить понад 18,4 трлн. $. (1-ше місце в світі). В ЄС запроваджується єдина валюта — євро. Де-факто столицею Європейського Союзу є Брюссель.
Серед інституцій ЄС є Європейська комісія, Рада Європейського Союзу, Європейська рада, Суд Європейського Союзу, Європейський центральний банк, Європейський суд аудиторів та Європейський парламент. Парламент обирається на п'ять років громадянами Європейського Союзу. ЄС є повноправним членом, Світової організації торгівлі та має представництва у «Великій Сімці» та «Великій двадцятці». Неодноразово порушувалось питання членства ЄС в ООН, однак на заваді були як формальні причини (членами ООН згідно його статуту можуть бути тільки держави),так і політичні (розподіл голосів у РБ ООН, "подвійне членство" держав, які входять до ЄС).
У 2012 році Європейський Союз отримав Нобелівську премію миру «За внесок впродовж більше шести десятиліть у просування миру і примирення, демократії та прав людини у Європі». ЄС розглядають потенційною наддержавою у майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар